Cara menghilangkan Parut Jerawat Dengan Berkesan.

Parut jerawat masih tidak hilang walaupun sudah mengguna berbagai-bagai produk???

 

 

Berbagai- bagai krim telah digunakan  untuk menghilangkan parut jerawat?? Malah parut jerawat masih ada?? Muka yang berkawah bak gunung ganang, berbukit bukau?? ,Keadaan seperti  ini memang rosakkan penampilan. Juga kayakinan jumpa orang , Rasa malu akibat muka berparut kesan daripada jerawat, dan akan merasan rendah diri serta hilang tumpuan , confiden level hilang.

Tahu tak apabila muka kita berjerawat..parut jerawat merupakan luka pada baghagian lapisan kulit muka menyebabkan ia menjadi parut. Parut yang berlubang ini  amat sangat sukar untuk dihilangkan. Oleh itu seandainya anda  mempunyai jerawat dilarang keras dari memicit jerawat. Tindakan memicit jerawat akan melukakan lapsian kulit dan menyebabkan parut jerawat berlaku dalam tempoh jangka masa panjang.

Terjadinya parut jerawat ini juga berpunca dari kesan luka. Kulit pada dagu,  beberapa bahagian yang sensetif seperti rahang, leher, bahu, dada dan bahagian belakang atas adalah lebih tipis berbanding bahagian tubuh yang lain hingga menyebabkan parut lebih mudah terbentuk di bahagian tersebut.

Parut jerawat terjadi akibat proses penyembuhan dan pembaharuan semula jadi tisu kulit. Hakikat ini sememangnya tepat menggambarkan keradangan berulang pada tempat yang sama hingga menimbulkan parut kekal, tompok merah, tompok hitam dan lubang/parut yang dalam. Perbuatan memicit jerawat juga sering menyebabkan jangkitan bakteria dan keradangan berulang pada tempat yang sama.

Shaklee adalah supplimen yang sangat berkesan untuk hilangkan parut jerawat?

 

Artikel yang sebelum ini Lenda ada berkongsi set jerawat shaklee dan testimoni di dalam blog Lenda . Blog www.ummiegojes.com

 

Ramai yang tak tahu, atau ambil sambal lewa, dengan pengambilan supplement secara konsisten boleh menghilangkan parut jerawat secara keseluruhan. Kulit juga akan jadi lebih halus dan mulus. Seronok kan?

Tak semua tahu, dengan pengambilan supplimen, parut jerawat  boleh akan hilang secara total? Parut jerawat akan hilang, seriush, hilang umtuk selama-lamanya. Cuma anda perlulah konsisten. Bukan ikut mood untuk mengamalkan supplement itu.

 

 

 1. Vitamin C Sustained Released

 

Parut jerawat yang merupakan luka yang perlu dirawat dari dalam. Untuk merawat kulit tersebut, badan kita memerluka jumlah kolagen yang banyak bagi menampung sel-sel rosak dan lapisan kulit yang kini menjadi tidak sekata akibat terluka pada saat anda memicit jerawat anda. Kesan gelap dan hitam akibat memicit jerawat.

 

 vitamin C sangat berkesan untuk membantu penghasilan kolagen semulajadi dari dalam badan kita.

 

Kekurangan vitamin C akan mengurangan jumlah kolagen dalam badan kita seterusnya menyebabkan kulit menjadi kusam dan gelap. 

 

2.ESP Soy Protein Isolate Powder

Kelebihan protein soya shaklee, ESP ialah memudarkan parut jerawat. Sebab itu ramai wanita yang sukakan esp shaklee ini. Proteinnya sangat penting kepada mereka yang inginkan kulit yang cantik, tona warna kulit yang sekata serta untuk memudarkan parut pada kulit. Mereka yang mempunyai bekas jerawat yang berwarna hitam adalah disebabkan kekurangan protien untuk membina sel baru dan menyingkirkan sel mati yang berwarna hitam tersebut.

Protein dari ESP merupakan sumber protein terbaik. Protein yang lengkap dan baik akan membantu membaiki, membina sel-sel tubuh yang sihat dan cantik. Sel-sel yang sihat lebih mudah menyerap vitamin berbanding sel-sel yang kurang sihat. Disebabkan itu, pengambilan protein sangat penting untuk mereka yang ingin memudarkan parut jerawat. Dan telah ramai yang mengambil inisiatif melalui ESP untuk menghilangkan parut jerawat mereka

DI bawah ini adalah testimoni suppliment shaklee yang connsisten .

Lenda juga dahulu salah seorang mangsa akibat parut jerawat yang teruk.setelah lenda konsisten dgn suppliment shaklee untuk dalaman..lenda pun mengamalkan Youth Skincare keluaran terbaru shaklee yang baru di lounching pada bulan february yang lalu.. Dan ternyata keberkesanan nya amatlah mengagum kan..Alhamdulilah lenda transform muka teruk dgn parut jerawat dan sekarang dan licin..gebu gebas gitu.

 

 

Sekiranya anda tidak pasti untuk memilih untuk mengambil set kecantikan shaklee, Konsultansi adalah percuma. Dan selepas pembelian anda layak untuk mendapat konsultansi secara esklusif dan tips yang berguna daripada Lenda.

Lenda

Shaklee Independent Distributor | Shaklee ID : 1280945

SMS/Whatsapp/call | 019 752 7524

FB : Ummie Qisya Ziyad

 

COD | Bandar pontian, Gelang Patah, Skudai, Nusajaya, kulai, Iskandar Puteri sehingga ke Johor Bahru & Singapore

Continue Reading

Cara Menghilangkan Jerawat Batu Dengan Cepat dan Berkesan

Masalah jerawat bukan masalah yang asing bagi kita. Lenda pun dahulu adalah salah seorang mangsa jerawat . Lenda google semua produk yang boleh menghilangkan jerawat dengan cepat. Dan bila kawan rekemen kan memang laju la membeli tanpa usul periksa produk yang di gunakan itu adalah bahan terlarang dan bayak bahan kimia. Yea la siapa yang nak muka bergunung ganang kan??

Nak keluar dating nahh hamik ko..pakai mekup tebal 10 inci..tapi even pakai mekup 10 inci pun. Jerawat still nampak berbukit..serius malu sangat tau.Nak- nak yang lebih menyedihkan, seminggu sebelum hari bahagia lenda (bernikah) jerawat naik mcm di curah tar jalan dekat muka.. Mase itu hanya Allah sahaja yang tahu perasaan lenda.

Siap mintak mak andam mekup coverkan jerawat yang tengah aktif.. dan lenda pesan dekat cameraman supaya edit pic lenda nanti tak nak bagi nampak jerawat yang mcm perumahan mampu milik yang sedang di bina..

Sebelum Lenda terangkan 3 cara atasi jerawat batu yang berkesan mari kita fahami apa itu jerawat dan puncanya.

 

Apa itu Jerawat

Jerawat adalah sejenis radang pada kulit yang biasanya muncul di wajah dan belakang badan, dengan bentuk kecil dan berisikan lemak di dalamnya. Jerawat menyebabkan kulit menjadi tidak halus dan menyebabkan hilang keyakinan diri untuk muncul di khalayak ramai.


Punca Utama Jerawat Batu

1) Hormon tidak stabil
Hormon yang tidak stabil adalah punca utama jerawat ini kerana ia akan membuatkan minyak di bawah kulit kita menjadi terlampau aktif dan mengakibatkan pengeluaran minyak yang banyak. .

2) Minyak yang berlebihan
Minyak ni akan melalui liang folikal atau liang bulu roma dan menyebabkan liang ini mengembang apapbila terlambau banyak minyak melaluinya.

3) Blackhead & Whitehaed
Perkara diatas menyebabkan  pembentukan whitehead dan liang pori yang besar akan menyebabkan pembentukan blackhead. Jadi bergantung pada saiz pori- pori anda.

Kemudian, bakteria (salah satu punca jerawat juga) akan masuk dan menyebabkan Benjol yang bengkak dan berwarna merah. Benjolan minyak yang banyak atau besar akan mengakibatkan jerawat semakin membesar.

Ada beberapa faktor lain yang menyebabkan masalah jerawat diantaranya ialah :- 

  • Allergi
  • Pemakanan
  • Stress
  • Alat Solek
  • Kebersihan

“Rasa macam tak nak keluar rumah sejak ada jerawat batu ni, besar pula tu, bernanah. Sedihnya!”

Itulah monolog dalaman para wanita yang sering dicemburui oleh keadaan sekeliling mereka sehingga berlakunya jerawat batu.  Keadaan sekeliling termasuklah faktor-faktor yang menyebabkan pertumbuhan jerawat yang tidak diundang itu adalah suasana tempat tinggal atau bilik yang berhabuk, pemakanan yang tidak seimbang dan tidak terkawal, kelenjar minyak kulit, terdedah kepada cahaya matahari dan lain-lain lagi.

Ada beberapa petua yang boleh di guna pakai untuk menghilangkan jerawat batu. Lenda akan share sedikit petua orang dulu-dulu untuk masalah jerawat batu.

  1. Campuran Baking Soda Dan Perahan Lemon

Baking soda dan lemon yang dicampur mempunyai manfaat dari segi membaiki kulit dan menyeimbangkan kadar pH.  Baking soda yang dikenali sebagai sodium bikarbonat sebenarnya tidak bahaya dan tidak mempunyai racun.  Ia mengandungi natron yang berfungsi sebagai zat pembersih atau pencuci.  Ia berperanan menyingkirkan kotoran dari kulit dan membersihkan kulit.  Lemon juga bertindak sebagai detoksifikasi terhadap kulit dan menyalurkan vitamin dan mineral berzat kepada kulit muka.  Anda boleh amalkan mencapurkan soda bikarbonat dengan perahan lemon, ia akan kelihatan berbuih-buih setelah digabungkan dan anda boleh menyapu ke wajah anda secara rata.  Bagi anda yang tidak biasa melakukannya, anda akan berasa sedikit pedih pada mulanya.  Ia adalah tindak balas kedua bahan tersebut dan tidak perlu dibimbangkan

  1. Amalkan Makan Sayur Peria

Betulkah dengan memakan sayur peria, jerawat batu akan hilang? Ya. Sayur peria yang pahit ini mempunyai pelbagai manfaat terhadap tubuh badan dan wajah.  Peria sangat terkenal dengan kepahitannya dan tidak semua orang dapat bertahan memakannya.  Tahukah anda, peria mengandungi kandungan vitamin C, B1, B2, B3, zat besi, asid folik, beta karoten dan lain-lain lagi mineral?  Fungsi utama peria dalam perubatan dan pemakanan adalah untuk membuang darah kotor bagi penyakit bisul, kulit, jerawat dan sebagainya.  Memakan peria sangat membantu dalam menyingkirkan minyak-minyak kelenjar yang kotor di dalam kulit muka dan memudahkan jerawat batu dihapuskan tanpa disedari.

  1. Menggunakan Ais Batu

Menghilangkan jerawat batu dengan cepat dan berkesan juga sangat efektif dengan penggunaan ais batu.  Ais batu yang bersifat dingin melawan sel-sel kulit yang rosak dan mati dalam menghasilkan kulit baru dan membuang jerawat batu di muka.  Caranya sangat mudah, anda hanya perlu menampalkan sahaja ais batu ke wajah anda selama yang boleh sehingga ais batu tersebut cair.  Sejuknya! Tapi itulah yang boleh buatkan jerawat batu dihapuskan dengan cepat dan berkesan.

  1. Tidur Tanpa Mekap

Setiap malam sebelum tidur, pastikan muka anda bebas dari segala kosmetik dan mekap.  Pastikan setiap permukaan wajah anda benar-benar bersih dari kotoran atau habuk-habuk bedak yang melekat ke dalam pori-pori kulit wajah anda.  Malam adalah waktu dimana kulit wajah akan berehat dan memberi ruang untuk folikel kulit menghasilkan oksigen dan merawat wajah secara semulajadi.  Sekiranya mekap tidak dibasuh, kulit akan tersumbat dan tidak mendapat oksigen yang secukupnya, malah akan menyebabkan jerawat makin besar dan bertambah.

  1. Menggunakan Lidah Buaya Atau Aloevera

Jerawat batu adalah jerawat yang mengandungi sisa atau kotoran wajah yang degil dan sukar untuk dihapuskan.  Tumbuhan seperti lidah buaya mempunyai saponin yang merawat dari dalam kulit dimana ia membunuh bakteria dan antrakuinon yang berfungsi sebagai regenasi kulit dalam proses pemulihan kulit seperti memudarkan parut dan noda hitam serta membaiki kulit yang kemerahan disebabkan jerawat.  Lidah buaya atau aloevera boleh dijadikan sebagai masker muka.  Anda hanya perlu lumurkan sahaja potongan pokok lidah buaya di wajah sebagai masker dan biarkan ia sehingga kering.  Anda boleh lakukannya secara berulang.  Lama kelamaan hasilnya akan terserlah.

Patua yang Lenda kongsikan ini adalah untuk luaran..akan tetapi kita perlulah mengambil supplement untuk penjagaan dari dalaman.

3 CARA YANG  BERKESAN  UNTUK  MENGATASI JERAWAT BATU DENGAN PANTAS

Langkah Pertama : Menstabilkan Hormon

Untuk anda yang sudah lama hadapi masalah jerawat batu, sampai masa untuk anda atasi puncanya yang sebenar iaitu hormon tak stabil kerana ia menyebabkan jerawat kerap tumbuh.

Minyak borage boleh membantu untuk menstabilkan hormon dan Ia boleh didapati dalam bentuk supplemen. GLA Complex dari Shaklee adalah pengeluar supplemen minyak borage yang terbaik dan ianya mudah di makan kerana dalam bentuk softgel.


Langkah Kedua: Pengambilan Vitamin C

Vitamin C bertindak sebagai antioksidan yang melawan radang pada kulit. Contoh radang ialah jerawat. Selain mengecutkan jerawat dengan cepat, Vitamin C juga memutihkan kulit dengan selamat dan menghasilkan sintesis collagen secara semulajadi. 

Vitamin C yang menggunakan teknologi Sustained Released akan membuatkan tubuh menyerap lebih banyak vitamin C. Dengan ini hanya dengan mengamalkan makanan yang tinggi kandungan vitamin C membantu merawat  dan mengelakkan jerawat dengan selamat secara semulajadi.

 

Langkah Ketiga: Krim Semulajadi

Krim dari herba semulajadi adalah selamat untuk kulit. Herbal Blend Cream – Krim Herba Semulajadi dari Shaklee iaitu Herbal Blend Cream boleh mengecutkan jerawat batu dengan pantas. Selain itu ia juga boleh menghilangkan parut akibat jerwat. Picit dan sapi saja Herbal Blend pada jerawat batu. Ingat jangan sesekali tekan jerawat sebab ia kan menjadikan jerawat lebih teruk.

 

Shaklee Menjamin Keselamatan Tanpa Tandingan untuk semua produk keluarannya:

Beberapa senarai TIDAK Shaklee:

  • TIDAK Mengandungi Paraben
  • TIDAK Mengandungi Triklosan
  • TIDAK Mengandungi Phthalates
  • TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauril Sulfat (SLS)
  • TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauryl Eter Sulfat (SLES)
  • TIDAK Mengandungi 1,4 Dioksana
  • TIDAK Mengandungi Glikol
  • TIDAK Mengandungi Bahan-bahan Cucian Organik yang ”Volatile”
  • TIDAK Mengandungi Asid Hidroklorik
  • TIDAK Mengandungi Ammonia
  • TIDAK Mengandungi Sodium Hidroksida
  • TIDAK Mengandungi Butyl Cellosolve
  • TIDAK Mengandungi Formaldehyde
  • TIDAK Mengandungi Bisfenol-A
  • TIDAK Mengandungi Petroleum Distillates
  • TIDAK Mengandungi Toulene
  • TIDAK Mengandungi Peluntur Warna
  • TIDAK Mengandungi Bahan Perisa
  • TIDAK Mengandungi Pewarna
  • TIDAK Mengandungi Lemak Trans
  • TIDAK Mengandungi Pemanis Tiruan
  • TIDAK Mengandungi Dakwat Toksin
  • TIDAK Mengandungi Bahan-bahan terlarang

Testimoni Hilang Jerawat

Berapa lama baru Nampak kesan?? Kesannya bergantung pada keadaan wajah anda tetapi kesannya boleh dilihat seawal 2-4 minggu pengambilan yang konsisten.

Jika di ambil secara konsisten dan anda akan terkejut dengan hasilnya. Percayalah.

 

Harga Set Jerawat

Saya offer dengan harga MAMPU MILIK untuk kesan OPTIMUM.

Anda boleh mulakan produk mengikut masalah utama. Tidak perlu ambil full set jika kekurangan budget.

Harga termasuk POS.

Pertanyaan/ Order

 

Boleh Whatsapp lenda +60197527524 untuk harga dan konsultansi terbaik 😊

  • Konsultansi terbaik dengan ilmu yang cukup.
  • Cadangan berdasarkan punca sebenar dan tahap masalah yang dihadapi
  • Tips dan info Kecantikan yang terbaik
  • Customer service terbaik boleh sentiasa Whatsapp saya untuk sebarang pertanyaan

Lenda

Shaklee Independent Distributor | Shaklee ID : 1280945

SMS/Whatsapp/call | 019 752 7524

FB : Ummie Qisya Ziyad

IG : ummiegojes

 

COD | Bandar pontian, Gelang Patah, Skudai, Nusajaya, Iskandar Puteri , kulai sehingga ke Johor Bahru & Singapore

 

Continue Reading

CARA MENGHILANGKAN JERAWAT CEPAT DAN BERKESAN DENGAN BAHAN SEMULAJADI

Assalamualaikum semua di luar sana…masih tercari2 untuk kesihatan luar dan dalam???..jom baca artikel di bawah ini…semoga ia bermanafaat untuk anda semua..

Set Kecantikan dan Kesihatan Shaklee

Set Kecantikan Shaklee salah satu set yang famous dan hot item tau. Sehinggakan salah satu produk dalam set ni pernah kehabisan stok selama setahun.. Dahsyat sangat pencinta set kecantikan shaklee ni kan.

 

Set Kecantikan Shaklee?????

Set kecantikan Shaklee??? Apa tu??Ada yang pernah cuba tak set kecantikan shaklee ni?? haa kalau dah pernah cuba mesti tau penangan set ni kannn. Malah kalau kita nak cantik bukan tu sahaja, kesihatan kita yang lain pon akan turut memberi kesan positif sekali. Jadi, sebab tu la semakin ramai pengguna tegar Set kecantikan Shaklee ini termasuk Lenda sendiri.

Ok jom Lenda kenalkan apa itu set Kecantikan Shaklee yang Awesome, Ada beberapa produk yang terkandung dalam Set Kecantikan Shaklee ni. Kalau boleh ambil satu set semua dah dapat benefit dah kan. Banyak kebaikan dia tau.. ok jom tengok apa yang ada..

1) Sustained Release Vita-C Plus 

2) Vita E Complex 

3) B-Complex

4) ESP Soy Protein Isolate Powder

 

Lenda huraikan 1 per 1 yea kelebihan 4 vit yg kat atas ni yea..

1) Sustained Release Vita-C Plus 

-Tubuh kita memang memerlukan vitamin C dalam menjalani kehidupan seharian yea. Lagi-lagi  yang memang menjaga kesihatan dan kecantikan kulit.. yela kalau selalu selsema ke demam ke memang salah satu tanda kita kekurangan vitamin C

-Dekat luar sana pon ramai yang menjual vitamin C.. tetapi korang kena kaji duhulu vitamin C yang korang ambil tu macam mana kelebihan dan bahan-bahan yang terkandung dalam vitamin C tu ok.. Macam Lenda sendiri, alhamdulillah memang ambil Sustained Release Vita-C Plus dari Shaklee ni jee sejak dari 2013.

-Kelebihan dekat kulit kita sendiri mestilah kulit lebih cantik..hihi.. Siapa dah makan Sustained Release Vita-C Plus ni tau la kelebihannya kan.. alhamdulillah..

-Sustained Release Vita-C Plus ni merangsang pembentukan kolagen tau.Kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan.  Oleh itu, ianya mampu mempertingkatkan kedut dan menghalang otot menjadi lembik. Haa.. ni sangat bagus untuk kesan jangka masa panjangkann..

-Sustained Release Vita-C Plus ni jugaklah yang membantu kulit Lenda lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukan pigmen. Kalau nak tau pigmen ni la penyebab utama kejadian jeragat, mesti kena ambil Vitamin C ni hari2 untuk kurangkan jeragat tu.

 

2) Vita E Complex 

-Vitamin E kebanyakannya mesti ada dalam produk penjagaan kulit dan rambut betol tak? Jadi memang patut la ramai yang ambil Vita E Complex dalam supplement harian  untuk penjagaan kulit kita.

-ha. Kalo korang nak tahu. Sebiji kapsul Vita E Complex ni sama dengan 1kg benih gandum + 500ml minyak safflower + 8KG bayam dan 500g badam.. sangat woww kann.. Lenda tak mampu nak makan 8kg bayam..hihi.. jadi ini alternatif kita  untuk dapatkan khasiat dari sayuran dan tumbuhan kan..

-Kalau nak tahu, pengambilan Vita E Complex sebiji sehari membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, parut, acne dan bintik penuaan tau. Selain itu, ia mampu memulihkan tekstur kulit kita dan ton muka, dada dan otot peha..

-Kalau wanita berhijab lagi2 terdedah dengan sinaran matahari memang membantu sangat kurangkan ton muka tu kan.. Eh lelaki pon sama ye.. yang bagusnya Shaklee ni dia membantu pulihkan ton warna satu badan tau. Tak ada lah badan tu berbelak belak kata orang johor.

-Haaa ni mesti ramai orang gembira.. sebab Vita E Complex ni jugak boleh membantu memperbaiki parut. Kalau ibu mengandung pulak ada kesan stretch mark pon memang bagus untuk ambil Vita E Complex ni. Selain kita makan, Vita E Complex ni juga boleh sapu terus pada kesan parut/jeragat/stretch mark.. 2 in 1 ok.

3) B-Complex

-Vitamin B – Complex antara vitamin yang menjadi pilihan Lenda sekarang.. hihii.. Sebab vitamin B – Complexni ada asid folic yang sangat penting untuk semua wanita.. Lagi-lagi buat mereka yang sedang mengandung. Lenda akan kongsikan vitamin apa yang diperlukan semasa mengandung ok, untuk artikel yang akan datang yea.

-Orang kata kalau kita stress wajah kita akan cepat berkedut kan? haa dekat sini B – Complex bantu untuk melawan tekanan. Ia memastikan kesihatan fungsi saraf, sekaligus meredakan sakit kepala, tekanan, kemurungan dan insomnia. B juga untuk beauty.. we want beauty! we want beauty..heee

-B – Complex juga membantu kulit daripada cahaya matahari. Kalau nak tahu, salah satu punca kulit kusam adalah kerana terlalu banyak terdedah pada sinar uv. Kulit ni kalau dah kusam, memang ambil masa lama la kann nak pulihkan balik..

-Selain itu, B – Complex juga membantu dalam melancarkan perjalanan darah. Kita semua tahu kan perjalanan darah yang baik akan menampakkan wajah lebih muda. Sebab tu lah kalau yang rajin buat rawatan muka atau facial tu, rawatan terakhir yang tukang urut tu akan buat ialah membantu merangsang perjalanan darah.

4) ESP Soy Protein Isolate Powder

-Ramai yang kenal ESP ni tau. Antara produk hot yang menjadi kegemaran ramai. Sebab ESP ni bukan sahaja untuk kecantikan, malah untuk kurus pon boleh haaa. Lenda dan suami memang peminat setia ESP sejak kami mengenali Shaklee dari 2013.

-Esp ni buat kulit kita remaja tau..haaa siapa yang tak suka kann..Ia merangsang pembentukan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti-penuaan, mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot, percepatkan sembuhan luka dan mengurangkan kesan parut.

 

ok Gojes…u ols dah tau kebaikan setiap vit kan..so yang bawah nie pulak Lenda nak belanja testinomi set kecantikan shaklee..

 

PSST:// Diingatkan juga jangan laa ambik sebarang product yang takde KKM..tengok keratan akhbar tu..ape dah jadi pada adik tu..kesiannn!

Sekiranya anda tidak pasti untuk memilih untuk mengambil set kecantikan shaklee, Konsultansi adalah percuma. Dan selepas pembelian anda layak untuk mendapat konsultansi secara esklusif dan tips yang berguna daripada Lenda.

 

 

Lenda

Shaklee Independent Distributor | Shaklee ID : 1280945

SMS/Whatsapp/call | 019 752 7524

FB : Ummie Qisya Ziyad

IG : ummiegojes

 

COD | Bandar pontian, Gelang Patah, Skudai, Nusajaya, Iskandar Puteri , kulai sehingga ke Johor Bahru & Singapore

Continue Reading

Cara Merawat Resdung Dengan Cepat Dan Berkesan

Cara Merawat Resdung Dan Jerawat Batu Dengan Cepat Dan Berkesan

RESDUNG…merimaskan kita betol tak??.. kalo kita dah ada resdung ni tak boleh makan seafood, tak boleh sejuk-sejuk, tak boleh tempat berhabuk sikit dan tak boleh macam-macam la kan.. salah sikit je, terbersin tak berhenti kan..mula la hidung merah merah dan gatal.

Senang dan mudah sebenarnya untuk mengatasi masalah resdung ini.Salah satu cara nak mengatasi resdung dengan cara yang mudah ialah dengan pengambilan suplemen.jom baca artikel serba sedikit tentang resdung nie yang jahat u ols jika kita tidak bendung dari awal.

Cara Merawat Resdung Dan Jerawat Batu Dengan   Alfalfa, Vit C & B Complex

Resdung adalah salah satu  penyakit yang berterusan dan bepanjangan jika tidak di rawat. Ia juga akan menyebabkan jerawat batu yang bernanah tumbuh dimuka dan belakang badan. Jika tidak dirawat dengan cepat, ia akan menyebabkan kerosakan yang teruk pada bahagian dalam dan luar muka. Oleh itu, salah satu cara untuk merawat resdung adalah dengan Shaklee. Supplement atau vitamin Shaklee yang dapat merawat masalah resdung adalah terdiri daripada beberapa jenis iaitu  Alfalfa, Vitamin C, dan B Complex.

Apa Itu Resdung

RESDUNG merupakan sejenis penyakit hidung yang terjadi akibat radang pada membran sinus. Sinus ialah rongga dalam tulang muka yang mengandungi idara dan permukaannya diselaputi mukosa (kulit yang mengeluarkan mukus atau hingus). Mukosa mengeluarkan hingus dalam dalam keadaan biasa (fisiologikal) dan hingus ini mengalir keluar dari sinus melalui lubang kecil dinamakan “ostium” ke dalam rongga hidung. Apabila “ostium” tersumbat, hingus terkumpul dalam sinus dan keadaan ini mengundang kehadiran kuman yang akhirnya boleh membanwa lepada terjadinya resdung. Apabila kita resdung akan datang masalah jerwat sekali.


Punca Resdung

Ada beberapa punca resdung , ada yang alahan kepada jenis makanan tertentu, habuk parasit (demodex) dan kutu. Apabila anda mengalami alahan, daging yang bertindak sebagai penapis udara didalam hidung akan membengkak. Seterusnya, ia menyebabkan pergerakan udara tidak dapat dikeluarkan. Jika udara itu tidak dapat keluar, ia tentu terkumpul di dalam itu. Kesannya, kulat akan tumbuh dan kawasan dalam hidung menjadi semakin membengkak.

Selain itu juga punca resdung yang tidak ramai orang sedar dan tahu adalah kerosakan atau sakit gigi di bahagian gusi atas. Kuman atau bakteria yang berasal dari kerosakan atau sakit gigi boleh merebak dengan mudah ke rongga sinus dan menyebabkan resdung. ianya terjadi kerana kedudukan gigi gusi atas amat berdekatan dengan rongga sinus. Rongga sinus yang terdapat di dalam tulang pipi (dikenali sebagai maxillary sinus) merupakan rongga yang paling kerap mendapat sinutisis akibat kerosakan gigi.

Tanda-Tanda Resdung

Tanda-tanda resdung selalunya adalah berbeza diantara individu dan individu yang lain. Tetapi ada beberapa tanda-tanda spesifik yang sering muncul pada pesakit resdung:

Gatal-gatal di kawasan muka —hidung, kawasan di sekitar hidung, dahi, mata, telinga, lelangit dan tekak— yang teruk.

Hidung kerap berair walaupun tidak selsema.

Kerengsaan hidung, dalam tekak dan telinga.

Pening kepala.

Hidung tersumbat dan berbau busuk

Kerap bersin terutamanya diwaktu pagi

Rasa berat muka atau sakit terutamam di kawasan antara mata.

Kebiasaanya tanda- tanda resdung akan muncul selepas kita mengambil makanan laut, makanan yang diperam(belacan, cencalok dsb) atau berMSG (ajinomoto). Terdapat juga bahan kimia pengawet yang boleh merangsang resdung. Pada waktu pagi, pada cuaca terlalu sejuk (atau keadaan berhawa dingin) dan di tempat-tempat berhabuk.


Petua Mengurangkan Masalah Resdung

* Bagi pesakit yang mempunyai alahan hidung disyorkan agar tidak menggunakan penyapu untuk membersihkan rumah, tetapi gunakan vakum atau mop

* Elakkan makanan yang boleh menyebabkan alahan kepada masalah resdung

* Setiap individu alah kepada makanan yang berlainan terutamanya ramai orang yang tidak boleh memakan makanan laut yang kaya protein atau belacan

* Banyakkan berehat. Berbaringlah mengikut keselesaan anda dan membuatkan anda bernafas dengan lebih baik kerana ia berupaya melegakan resdung

* Hirup sup atau cecair yang panas dan banyakkan minum  air kosong.

* Lap muka anda dengan menggunakan tuala yang dibasahkan dengan air suam ataupun melakukan pernafasan wap

* Jangan menggunakan semburan hidung dekongestan lebih dari tujuh hari. Jika tidak, bengkak di dalam sinus akan menjadi lebih teruk selepas anda memberhentikan penggunaannya.

* Bilas saluran sinus menggunakan larutan salina yang boleh didapati di farmasi

* Berbincanglah dengan doktor anda sebelum mengambil ubat demam kerana sesetengahnya boleh memburukkan gejala resdung ataupun menimbulkan lain-lain masalah.


Antara Vitamin yang dicadangkan untuk menggantikan rawatan resdung dari Shaklee ialah :





1) Vitamin C 

– Berfungsi sebagai agen meningkatkan sistem imunisasi badan dan juga sebagai anti-oksidan.

– Ia bertindak sebagai antihistamin juga menstabilkan pengeluaran histamin dari tubuh. Malah ia mampu Meningkatkan fungsi T-cell dan Macrophage (fungsi sitem pertahanan badan, sel darah putih)

2) B complex 

– Berfungsi membantu dalam sistem pertahanan tubuh dan saraf serta vitamin anti stress dan menstabilkan hormon.

– Mengandungi sumber B yang lengkap termasuk B6 yang penting dalam pemuliharaan selaput lendir yang sihat dan menguatkan antibodi badan. Juga membantu hati menghasilkan glikogen yang diperlukan oleh kulit untuk menyingkirkan sel-sel mati.

3) Alfalfa

-Dapat membantu mengurangkan keradangan dan gatal-gatal kan TETAPI  (alfalfa tidak boleh diambil oleh mereka yang menghidap SLE iaitu penyakit antibodi berlebihan dalam badan)

– Mampu mengatasi keradangan atau sakit yang disebabkan keradangan tersebut. ia juga kaya dengan sumber klorofil yang juga membantu dalam mengurangkan keradangan akibat dari eczema, resdung, gegata dan allegik.

Lenda

Shaklee Independent Distributor | Shaklee ID : 1280945

SMS/Whatsapp/call | 019 752 7524

FB : Ummie Qisya Ziyad

COD | Bandar pontian, Gelang Patah, Skudai, Nusajaya, Iskandar Puteri sehingga ke Johor Bahru & Singapore

Continue Reading

CARA HILANGKAN PARUT JERAWAT DEGIL DENGAN CEPAT DAN BERKESAN

CARA MENGHILANGKAN JERAWAT DAN PARUT JERAWAT


Jerawat merupakan salah satu masalah kulit yang tidak asik lagi bagi semua golongan masyarakat, tak kiralah samada lelaki, mahupun perempuan atau yang muda mahupun tua. Bila muka  ditumbuhi jerawat, mula lah tangan tu gatal nak kutil-kutil jerawat tu kan. Kalau kita picit jerawat tu, tidak akan membantu pun jerawat tu hilang, malah akan bertambah teruk jerawatnya kerana jerawat yang luka tersebut lebih mudah untuk terkena jangkitan dan jerawatnya akan lagi mudah merebak ke tempat lain.Jadi bila anda mempunyai jerawat, biarkan sahaja sehingga ia masak dan pecah sendri..

Dan hari ini Lenda nak kongsikan cara yang mudah dan berkesan untuk menghilangkan jerawat sehinggakan masalah jerawat itu tidak berulang kembali.

Terdapat banyak punca yang boleh menyebabkan kulit muka kita berjerawat. Sebab tu kalau ada prospek yang mencari suplemen untuk mengatasi masalah jerawatnya, Lenda akan tanya banyak perkara untuk mengenalpasti punca jerawat tersebut. Dan setiap orang mempunyai punca yang berbeza mengikut cara hidup masing-masing. Daripada punca itulah Lenda akan cadangkan suplemen yang sesuai dengan mereka.

Antara punca utama penyebab berlakunya masalah jerawat ini adalah perubahan hormon. Kebiasaannya kaum wanita akan mengalami perubahan hormon ketika datang bulan, ketika hamil, selepas hamil, sewaktu menopause dan sebagainya. Perubahan hormon ini akan memberi kesan kepada kilang minyak dibahagian kulit muka dan menyebabkan pertumbuhan jerawat. Antara punca lain termasuklah dari segi pemakanan, tekanan, penggunaan pencuci muka dan alat solek yang tidak sesuai, kulit sensitif dan sebagainya.

Sebelum tu Lenda nak kongsikan dulu kisah Lenda sendri yang bertahun-tahun mempunyai masalah jerawat yang teruk sehinggakan rase tiada keyakinan diri untuk bertemu dengan kawan-kawan.

Bagaimana cara untuk menghilangkan jerawat dengan mudah dan berkesan?


Cara yang lenda nak kongsikan ini adalah berdasarkan pengalaman Lenda sendiri. Dulu muka Lenda memang setiap masa akan tumbuh jerawat. Belum lagi jerawat didagu tu kecut, dah keluar jerawat yang baru. Jenis Lenda ni suka sangat picit jerawat tu dengan tangan. Jadi, muka akan jadi lebih teruk bila kawasan jerawat yang dipicit tu dah terkena jangkitan. Makin besar kawasan lukanya dan makin lambat untuk pulih.

Tetapi setelah mengambil ESP dan Vitamin C, jerawat cepat je kecut. Dan memang jerawat dah jarang sangat keluar. Kalau keluar pun, jerawat tu cepat je kecut. Sekarang ni Lenda  tambah pula dengan Alfalfa dan Garlic complex. Semakin jarang jerawat tu nak tumbuh. Kalau dulu setiap minggu akan tumbuh jerawat baru, tetapi sekarang dalam 2-3 bulan sekali baru jerawat tu tumbuh. Lenda sangat suka dengan perubahan muka sekarang. Walaupun masih kesan Jerawat ( kesan jerawat mengambil masa untuk hilang), tetapi kulit muka bertambah cerah dan lembap.

Terdapat banyak suplemen yang bagus untuk menghilangkan jerawat ni. Antaranya adalah ESP, Vitamin C, GLA-complex,  dan collegen. Banyak kan, akan tetapi, macam yang Lenda dah terangkan di atas, jerawat ni berlaku disebabkan oleh banyak punca. Jadi, bila kita tahu punca jerawat tersebut, Lenda akan cadangkan suplemen yang sesuai dengan punca jerawat tersebut. Ini kerana setiap satu suplemen tersebut mempunyai fungsi yang berbeza.

Sebab itu pentingnya korang membeli suplemen dengan pengedar yang bertauliah dan berilmu. Tugas Lenda bukan hanya menjual, tetapi Lenda akan cadangkan suplemen yang bersesuaian dan akan terangkan cara pengambilan bersama tips-tips yang berkesan. Jom kita lihat apa fungsi setiap satu suplemen yang Lenda cadangkan tu.

 

ESP (Energizing Soy Protein)

Mengawal pertumbuhan jerawat

Memperbaharui sel kulit yang telah mati

Memudarkan parut jerawat & jeragat

Menghilangkan garis penuaan & kedutan

Mengawal pengeluaran minyak di muka

Kulit lebih lembap, tegang dan sihat

Vitamin C

Merangsang pembentukan kolagen swmulajadi kulit

Mencerahkan kulit muka

Mengecutkan jerawat

Melindungi daripada sinar uv matahari

Tona kulit menjadi lebih sekata

Membantu masalah kulit sensitif seperti masalah sensitif & eczema


GLA complex

Mengatasi masalah senggugut

Melegakan sindrom PMS

Menstabilkan kitaran haid & hormon

Mengandungi campuran Vitamin E yang membantu untuk menghilangkan parut jerawat dan jeragat, serta menjadikan kulit lebih glowing secara semulajadi

Memperbaiki inflamasi pada kulit

Collagen

Anti penuaan membantu menghilangkan kedutan dan garis halus

Melembabkan Kulit dan mengurangkan kekeringan kulit dan elastisiti

Menyuburkan rambut dan mengatasi msalah rambut gugur..serta lebat dan bersinar

Mencerahkan kulit..menghilangkan pigmentasi dan mengurangkan tona kulit tak sekata

Mengembalikan keanjalan kulit


Ini adalah antara testimoni mereka yang telah berjaya pulih dengan bantuan suplemen Shaklee . 



                                                                       Testimoni #1:

Testimoni #2:

Testimoni #3

Testimoni #4:

Testimoni #5

Testimoni #6:

Testimoni #7:

Testimoni #8:

Sekiranya anda tidak pasti untuk memilih yang mana satu sesuai dengan anda, boleh hubungi Lenda untuk dapatkan maklumat lanjut mengenai masalah jerawat ini. Konsultansi adalah percuma. Dan selepas pembelian anda layak untuk mendapat konsultansi secara esklusif dan tips yang berguna daripada Lenda.

Lenda

Shaklee Independent Distributor | Shaklee ID : 1280945

SMS/Whatsapp/call | 019 752 7524

FB : Ummie Qisya Ziyad

COD | Bandar pontian, Gelang Patah, Skudai, Nusajaya, Iskandar Puteri sehingga ke Johor Bahru & Singapore

Continue Reading

Pengedar Shaklee Kawasan Pontian, Pekan Nenas, Iskandar Puteri, Johor Bahru,Kulai, Skudai, BBU dan Sekitar Dengannya

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Hai Semua, Nama saya Endawati Binti A.bakar lebih mesra dengan panggilan Lenda. Lenda merupakan pengedar berdaftar yang sah bagi produk Shaklee. Lenda juga anak ke  dua dari 3 orang adik beradik,  dan surihati kepada Lukman Bin Abu Bakar , Lenda adalah pekerja swasta di sebuah kilang yang terletak di johor bahru ,Lenda juga merupakan Ummie kepada  2 orang cahaya mata iaitu : Ariana Qisya Qistina (7 Tahun) dan Harith Ziyad (3 Tahun). memiliki diploma dalam bidang perakaunan (KTC kolej). dan Kini menetap di Nusajaya, Johor.

Bermulanya jatuh cinta dengan Shaklee disebabkan muka breakout teruk dan lenda mengambil set kecantikan shaklee. Masa tu ceritanya nak kulit cantik jadi main pakai sahaja produk tempatan yang belambak dipasaran sehingga terlupa kewujudan bahan kimia berbahaya seperti merkuri dan hydroquinone. Yang mana bila saya hentikan pengambilannya jerawat mula naik dengan mendadak seperti dipaksa-paksa untuk keluar. Lenda disyorkan mengamil supplement iaitu energizing Soy Protein (esp), vit e dan Sustained Release vit c alhamdulilah jerawat semakin kecut, parut-parut jerawat juga semakin hilang dan yang paling seronok kulit muka sudah licin. Hilang sudah lopak-lopak seperti kawah gunung berapi. Happy!
Sebenarnya Lenda dari 2008 selalu sangat kena kencing kotor. Kadangkala bila buang air, air kencing keluar bercampur dengan darah serta darah beku. Boleh dikatakan dalam setahun 2 hingga 3kali saya akan menghadapi masalah itu. Hinggalah tahun 2014, keadaan jadi semakin teruk dan doctor sahkan thumor di pundi kencing. Allah! Tak tercapai dek akal akan kena sakit macam ni. Lepas discharge Lenda teringat tentang kelebihan vivix Shaklee yang pernah Lenda baca. Jadi Lenda ambil keputusan untuk terus beli. Alhamdulilah dalam masa sebulan consistent amalkan vivix, hari yang sepatutnya check up untuk tetapkan tarikh operate kecil untuk ambil sampel thumor dalam pundi kencing. Tiba-tiba doktor jadi hairan…thumor sudah hilang. Allah sahaja yang tahu perasaan Lenda pada masa itu, lega sangat-sangat. Alhamdulillah hari ini Lenda rasa lebih sihat dan lenda lebih yakin untuk menyebarkan kebaikan produk Shaklee kepada semua untuk membantu mereka yang memerlukan. In shaa Allah!

Dengan Ekonomi sekarang yang semakin merundum..nilai wang kite terlalu kecil..sehingga kan cukup-cukup makan untuk makan pakai dan sedikit kelengkapan rumah dengan itu lenda dengan rase rendah diri nya…ingin berkongsi sama2 anda di luar sana peluang yang ada depan mata…

Keseronokan menjadi ahli bukan sahaja bila Lenda dapat membeli produk Shaklee dangan harga ahli yang jauh lebih murah tetapi Lenda dapat berkongsi cerita tentang kebaikannya kepada semua dan dalam masa yang sama Lenda dapat menjana pendapatan dengannya. Mungkin ramai yang beranggapan perniagaan Lenda jalankan ini adalah merupakan FENOMENA semata-mata dan akan lenyap tak lama lagi. Tapi tahukah semua Shaklee telah mula beroperasi pada tahun 1956 dan masih kekal sebagai supplement pilihan no.1 di Amerika Syarikat dan kini di Malaysia.

BAGAIMANA MENJADI AHLI SHAKLEE

1) Yuran Pendaftaran hanya RM65 + RM10 Postage (SEUMUR HIDUP). Yuran ini adalah untuk menampung kos BUSINESS KIT yang mengandungi catalog, product guide dan business manual.

ATAU

2) Buat pembelian dalam 1 RESIT sebanyak 200 point UV (Unit Value), iaitu bersamaan dengan RM650 anda akan mendapat KEAHLIAN PERCUMA (bernilai RM65) dan juga CASH BONUS (bernilai RM30+). Penjimatan hampir RM100.

Anda boleh hubungi Lenda untuk mendaftar sebagai SPONSOR/UPLINE.

KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE

1) Boleh membeli produk Shaklee pada harga ahli. (25% less than retail price)

2) Dapat BONUS hasil pembelian/jualan setiap bulan 5%-21%. Makan sendiri pun boleh dapat bonus.

3) BERPELUANG membuat business Shaklee, (online dah offline) dengan bantuan sponser/upline Anda.

4) ACCESS kepada SPECIAL GROUP facebook untuk maklumat terperinci mengenai produk2 Shaklee. Dalam group ini, anda akan didedahkan dengan rahsia rahsia bagaimana menjalankan business secara online. Di sini juga, anda akan membaca testimoni Rahsia Kejayaan ramai orang yang sudah berjaya dalam perniagaan online ini.

Di situ, anda boleh dapatkan bantuan khidmat nasihat. Apa yang perlu dilakukan untuk memulakan perniagaan online. Di situ juga, ada perkongsian kisah jatuh bangun orang lain dalam perniagaan online ini.

Jika hendak berjaya, kita mesti dikelilingi oleh mereka yang sudah berjaya. Dan bila anda berada dalam group itu, bermulalah hidup anda di sekelilingi oleh mereka yang telah pun berjaya.

Anda tanya satu soalan, 10-20 orang yang akan menjawab untuk membantu anda. Semua orang nak tarik anda ke atas. Tak ade orang yang nak tolak anda ke bawah.

Mudah sahaja kan, klik

0197527524

terus ke Aplikasi whatsapp terus bertanya kepada  Lenda

Jika anda Berada berhampiran dengan Branch Shaklee Johor di Johor Bahru anda boleh terus pergi dan dapatkan sendiri, Namun begitu hanya Ahli Shaklee yang membeli produk kerana WAJIB ada Nombor ID, Mudah Sahaja nak dapatkan ID sendiri, Hubungi Lenda sekarang!

Anda boleh terus menghubungi  Lenda di talian 0197527524, atau klik sahaja nombor telefon ini untuk terus ke aplikasi Whatsapp.  Lenda juga membuat perkhidmatan Cash On Delivery (COD) di kawasan berhampiran seperti Kawasan Pontian, Pekan Nenas, Iskandar Puteri, Johor Bahru,Kulai, Skudai, BBU dan Sekitar Dengannya Bandar Pontian, Pekan Nenas, Gelang atah, Skudai, Kulai, Iskandar Puteri (dahulu dikenali sebagai Nusajaya) sehinggalah sekitar Bandar Johor Bahru.

Continue Reading