Cara menghilangkan Parut Jerawat Dengan Berkesan.

Parut jerawat masih tidak hilang walaupun sudah mengguna berbagai-bagai produk???

 

 

Berbagai- bagai krim telah digunakan  untuk menghilangkan parut jerawat?? Malah parut jerawat masih ada?? Muka yang berkawah bak gunung ganang, berbukit bukau?? ,Keadaan seperti  ini memang rosakkan penampilan. Juga kayakinan jumpa orang , Rasa malu akibat muka berparut kesan daripada jerawat, dan akan merasan rendah diri serta hilang tumpuan , confiden level hilang.

Tahu tak apabila muka kita berjerawat..parut jerawat merupakan luka pada baghagian lapisan kulit muka menyebabkan ia menjadi parut. Parut yang berlubang ini  amat sangat sukar untuk dihilangkan. Oleh itu seandainya anda  mempunyai jerawat dilarang keras dari memicit jerawat. Tindakan memicit jerawat akan melukakan lapsian kulit dan menyebabkan parut jerawat berlaku dalam tempoh jangka masa panjang.

Terjadinya parut jerawat ini juga berpunca dari kesan luka. Kulit pada dagu,  beberapa bahagian yang sensetif seperti rahang, leher, bahu, dada dan bahagian belakang atas adalah lebih tipis berbanding bahagian tubuh yang lain hingga menyebabkan parut lebih mudah terbentuk di bahagian tersebut.

Parut jerawat terjadi akibat proses penyembuhan dan pembaharuan semula jadi tisu kulit. Hakikat ini sememangnya tepat menggambarkan keradangan berulang pada tempat yang sama hingga menimbulkan parut kekal, tompok merah, tompok hitam dan lubang/parut yang dalam. Perbuatan memicit jerawat juga sering menyebabkan jangkitan bakteria dan keradangan berulang pada tempat yang sama.

Shaklee adalah supplimen yang sangat berkesan untuk hilangkan parut jerawat?

 

Artikel yang sebelum ini Lenda ada berkongsi set jerawat shaklee dan testimoni di dalam blog Lenda . Blog www.ummiegojes.com

 

Ramai yang tak tahu, atau ambil sambal lewa, dengan pengambilan supplement secara konsisten boleh menghilangkan parut jerawat secara keseluruhan. Kulit juga akan jadi lebih halus dan mulus. Seronok kan?

Tak semua tahu, dengan pengambilan supplimen, parut jerawat  boleh akan hilang secara total? Parut jerawat akan hilang, seriush, hilang umtuk selama-lamanya. Cuma anda perlulah konsisten. Bukan ikut mood untuk mengamalkan supplement itu.

 

 

 1. Vitamin C Sustained Released

 

Parut jerawat yang merupakan luka yang perlu dirawat dari dalam. Untuk merawat kulit tersebut, badan kita memerluka jumlah kolagen yang banyak bagi menampung sel-sel rosak dan lapisan kulit yang kini menjadi tidak sekata akibat terluka pada saat anda memicit jerawat anda. Kesan gelap dan hitam akibat memicit jerawat.

 

 vitamin C sangat berkesan untuk membantu penghasilan kolagen semulajadi dari dalam badan kita.

 

Kekurangan vitamin C akan mengurangan jumlah kolagen dalam badan kita seterusnya menyebabkan kulit menjadi kusam dan gelap. 

 

2.ESP Soy Protein Isolate Powder

Kelebihan protein soya shaklee, ESP ialah memudarkan parut jerawat. Sebab itu ramai wanita yang sukakan esp shaklee ini. Proteinnya sangat penting kepada mereka yang inginkan kulit yang cantik, tona warna kulit yang sekata serta untuk memudarkan parut pada kulit. Mereka yang mempunyai bekas jerawat yang berwarna hitam adalah disebabkan kekurangan protien untuk membina sel baru dan menyingkirkan sel mati yang berwarna hitam tersebut.

Protein dari ESP merupakan sumber protein terbaik. Protein yang lengkap dan baik akan membantu membaiki, membina sel-sel tubuh yang sihat dan cantik. Sel-sel yang sihat lebih mudah menyerap vitamin berbanding sel-sel yang kurang sihat. Disebabkan itu, pengambilan protein sangat penting untuk mereka yang ingin memudarkan parut jerawat. Dan telah ramai yang mengambil inisiatif melalui ESP untuk menghilangkan parut jerawat mereka

DI bawah ini adalah testimoni suppliment shaklee yang connsisten .

Lenda juga dahulu salah seorang mangsa akibat parut jerawat yang teruk.setelah lenda konsisten dgn suppliment shaklee untuk dalaman..lenda pun mengamalkan Youth Skincare keluaran terbaru shaklee yang baru di lounching pada bulan february yang lalu.. Dan ternyata keberkesanan nya amatlah mengagum kan..Alhamdulilah lenda transform muka teruk dgn parut jerawat dan sekarang dan licin..gebu gebas gitu.

 

 

Sekiranya anda tidak pasti untuk memilih untuk mengambil set kecantikan shaklee, Konsultansi adalah percuma. Dan selepas pembelian anda layak untuk mendapat konsultansi secara esklusif dan tips yang berguna daripada Lenda.

Lenda

Shaklee Independent Distributor | Shaklee ID : 1280945

SMS/Whatsapp/call | 019 752 7524

FB : Ummie Qisya Ziyad

 

COD | Bandar pontian, Gelang Patah, Skudai, Nusajaya, kulai, Iskandar Puteri sehingga ke Johor Bahru & Singapore

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge