CARA MENGHILANGKAN JERAWAT CEPAT DAN BERKESAN DENGAN BAHAN SEMULAJADI

Assalamualaikum semua di luar sana…masih tercari2 untuk kesihatan luar dan dalam???..jom baca artikel di bawah ini…semoga ia bermanafaat untuk anda semua..

Set Kecantikan dan Kesihatan Shaklee

Set Kecantikan Shaklee salah satu set yang famous dan hot item tau. Sehinggakan salah satu produk dalam set ni pernah kehabisan stok selama setahun.. Dahsyat sangat pencinta set kecantikan shaklee ni kan.

 

Set Kecantikan Shaklee?????

Set kecantikan Shaklee??? Apa tu??Ada yang pernah cuba tak set kecantikan shaklee ni?? haa kalau dah pernah cuba mesti tau penangan set ni kannn. Malah kalau kita nak cantik bukan tu sahaja, kesihatan kita yang lain pon akan turut memberi kesan positif sekali. Jadi, sebab tu la semakin ramai pengguna tegar Set kecantikan Shaklee ini termasuk Lenda sendiri.

Ok jom Lenda kenalkan apa itu set Kecantikan Shaklee yang Awesome, Ada beberapa produk yang terkandung dalam Set Kecantikan Shaklee ni. Kalau boleh ambil satu set semua dah dapat benefit dah kan. Banyak kebaikan dia tau.. ok jom tengok apa yang ada..

1) Sustained Release Vita-C Plus 

2) Vita E Complex 

3) B-Complex

4) ESP Soy Protein Isolate Powder

 

Lenda huraikan 1 per 1 yea kelebihan 4 vit yg kat atas ni yea..

1) Sustained Release Vita-C Plus 

-Tubuh kita memang memerlukan vitamin C dalam menjalani kehidupan seharian yea. Lagi-lagi  yang memang menjaga kesihatan dan kecantikan kulit.. yela kalau selalu selsema ke demam ke memang salah satu tanda kita kekurangan vitamin C

-Dekat luar sana pon ramai yang menjual vitamin C.. tetapi korang kena kaji duhulu vitamin C yang korang ambil tu macam mana kelebihan dan bahan-bahan yang terkandung dalam vitamin C tu ok.. Macam Lenda sendiri, alhamdulillah memang ambil Sustained Release Vita-C Plus dari Shaklee ni jee sejak dari 2013.

-Kelebihan dekat kulit kita sendiri mestilah kulit lebih cantik..hihi.. Siapa dah makan Sustained Release Vita-C Plus ni tau la kelebihannya kan.. alhamdulillah..

-Sustained Release Vita-C Plus ni merangsang pembentukan kolagen tau.Kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan.  Oleh itu, ianya mampu mempertingkatkan kedut dan menghalang otot menjadi lembik. Haa.. ni sangat bagus untuk kesan jangka masa panjangkann..

-Sustained Release Vita-C Plus ni jugaklah yang membantu kulit Lenda lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukan pigmen. Kalau nak tau pigmen ni la penyebab utama kejadian jeragat, mesti kena ambil Vitamin C ni hari2 untuk kurangkan jeragat tu.

 

2) Vita E Complex 

-Vitamin E kebanyakannya mesti ada dalam produk penjagaan kulit dan rambut betol tak? Jadi memang patut la ramai yang ambil Vita E Complex dalam supplement harian  untuk penjagaan kulit kita.

-ha. Kalo korang nak tahu. Sebiji kapsul Vita E Complex ni sama dengan 1kg benih gandum + 500ml minyak safflower + 8KG bayam dan 500g badam.. sangat woww kann.. Lenda tak mampu nak makan 8kg bayam..hihi.. jadi ini alternatif kita  untuk dapatkan khasiat dari sayuran dan tumbuhan kan..

-Kalau nak tahu, pengambilan Vita E Complex sebiji sehari membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, parut, acne dan bintik penuaan tau. Selain itu, ia mampu memulihkan tekstur kulit kita dan ton muka, dada dan otot peha..

-Kalau wanita berhijab lagi2 terdedah dengan sinaran matahari memang membantu sangat kurangkan ton muka tu kan.. Eh lelaki pon sama ye.. yang bagusnya Shaklee ni dia membantu pulihkan ton warna satu badan tau. Tak ada lah badan tu berbelak belak kata orang johor.

-Haaa ni mesti ramai orang gembira.. sebab Vita E Complex ni jugak boleh membantu memperbaiki parut. Kalau ibu mengandung pulak ada kesan stretch mark pon memang bagus untuk ambil Vita E Complex ni. Selain kita makan, Vita E Complex ni juga boleh sapu terus pada kesan parut/jeragat/stretch mark.. 2 in 1 ok.

3) B-Complex

-Vitamin B – Complex antara vitamin yang menjadi pilihan Lenda sekarang.. hihii.. Sebab vitamin B – Complexni ada asid folic yang sangat penting untuk semua wanita.. Lagi-lagi buat mereka yang sedang mengandung. Lenda akan kongsikan vitamin apa yang diperlukan semasa mengandung ok, untuk artikel yang akan datang yea.

-Orang kata kalau kita stress wajah kita akan cepat berkedut kan? haa dekat sini B – Complex bantu untuk melawan tekanan. Ia memastikan kesihatan fungsi saraf, sekaligus meredakan sakit kepala, tekanan, kemurungan dan insomnia. B juga untuk beauty.. we want beauty! we want beauty..heee

-B – Complex juga membantu kulit daripada cahaya matahari. Kalau nak tahu, salah satu punca kulit kusam adalah kerana terlalu banyak terdedah pada sinar uv. Kulit ni kalau dah kusam, memang ambil masa lama la kann nak pulihkan balik..

-Selain itu, B – Complex juga membantu dalam melancarkan perjalanan darah. Kita semua tahu kan perjalanan darah yang baik akan menampakkan wajah lebih muda. Sebab tu lah kalau yang rajin buat rawatan muka atau facial tu, rawatan terakhir yang tukang urut tu akan buat ialah membantu merangsang perjalanan darah.

4) ESP Soy Protein Isolate Powder

-Ramai yang kenal ESP ni tau. Antara produk hot yang menjadi kegemaran ramai. Sebab ESP ni bukan sahaja untuk kecantikan, malah untuk kurus pon boleh haaa. Lenda dan suami memang peminat setia ESP sejak kami mengenali Shaklee dari 2013.

-Esp ni buat kulit kita remaja tau..haaa siapa yang tak suka kann..Ia merangsang pembentukan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti-penuaan, mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot, percepatkan sembuhan luka dan mengurangkan kesan parut.

 

ok Gojes…u ols dah tau kebaikan setiap vit kan..so yang bawah nie pulak Lenda nak belanja testinomi set kecantikan shaklee..

 

PSST:// Diingatkan juga jangan laa ambik sebarang product yang takde KKM..tengok keratan akhbar tu..ape dah jadi pada adik tu..kesiannn!

Sekiranya anda tidak pasti untuk memilih untuk mengambil set kecantikan shaklee, Konsultansi adalah percuma. Dan selepas pembelian anda layak untuk mendapat konsultansi secara esklusif dan tips yang berguna daripada Lenda.

 

 

Lenda

Shaklee Independent Distributor | Shaklee ID : 1280945

SMS/Whatsapp/call | 019 752 7524

FB : Ummie Qisya Ziyad

IG : ummiegojes

 

COD | Bandar pontian, Gelang Patah, Skudai, Nusajaya, Iskandar Puteri , kulai sehingga ke Johor Bahru & Singapore

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge