Punca Bengkak Susu Dan Cara Hilangkan Bengkak Susu Dengan Cepat Dan Selamat

 

Punca Bengkak Susu Dan Cara Hilangkan Bengkak Susu Dengan Cepat Dan Selamat

 

Assalamualaikum semua, bertemu dengan lenda kembali dengan topic BENGKAK SUSU, masalah ini jangan di pandang mudah bagi kaum ibu dan bakal ibu di luar sana.

menyusukan anak memang nikmat yang sangat besar untuk anak dan memory yang indan serta berharga bagi kita sebagai seorang ummie, mama, ibu, mak & mommy. Bahagia betul rasa hati dapat ikut suruhan Allah swt didalam Alquran.

macam biasa, ganjaran besar perlukan usaha yang besar. Sebab tu penyusuan anak selama 2 tahun bukan saja kuatkan anak, malah ibu dan bapa yang bekerjasama melakukannya.

Kalau kawan kawan pernah menyusukan anak, mesti pernah kena bengkak susu. Memang tak selesa,  demam, payudara kita kita akan bengkak  dan berdenyut akibat terlalu banyak susu didalamnya. Kan bagus kalau ada cara mudah dan selamat untuk mengurangkan kesakitan kerana bengkak susu.

Lenda Kongsi  Set Bengkak Susu Shaklee.

 

  1. Mengetahui Petua Untuk Memulihkan Bengkak Susu Dengan Cara Tradisional
  2. Produk Shaklee Yang Mana Dapat Membantu Melegakan Bengkak Susu

Jika kita ada ilmu penyusuan yang betul, insyaallah lebih mudah untuk elakkan bengkak susu. Lenda senaraikan perkara yang para ibu semua boleh buat untuk atasi masalah ni. .DI sini lenda share beberapa langkah mengelakkan bengkak susu.

1.Punca Dan Petua Memulihkan Bengkak Susu

  1. Jadual penyusuan yang tak teratur.

Masa anak baru lahir, baby akan kerap tidur. Jadi kita sebagai ibu perlu kejutkan anak untuk menyusu setiap 3jam. Badan kita hasilkan susu ikut prinsip supply and demand. Lagi banyak susu dikeluarkan dari badan, lebih banyak susu ibu gantian akan dihasilkan.

Badan kita ni memang unik, Allah swt dah jadikan  banyak kelebihan pada orang yang berdisiplin. Contohnya, kalau kita makan pada jadual yang tetap, otak akan tahu sendiri bila masa perlu lapar. Contoh lain, kalau kita biasa bangun pagi jam 5, insyaallah automatik setiap hari kita bangun pada masa yang sama. Betul kan?

  1. Masa mengepam susu yang tidak seragam

Selepas masa berpantang dan ibu kembali bekerja, kita kena biasakan diri untuk mengepam di pejabat. Selang 3 jam sekali perlu buat power pumping supaya breast kita hasilkan susu yang banyak kerana selalu diperah.

Jika kita tak ikut jadual, susu akan memenuhi payudara dan kita akan berasa tak selesa.  Palong tak best bila dah kena bengkak susu. Otak akan dapat isyarat yang breast kia selalu penuh, jadi susu ibu yang dikeluarkan pun berkurang. Lebih teruk, kalau liang susu tersumbat. Sakit.

Buat jadual pam susu dipejabat supaya lebih mudah untuk kita uruskan masa.

  1. Anak Masih Belum Pandai Menyusu

Baby baru lahir akan mengambil masa untuk belajar menyusu badan. Elakkan penyusuan dengan botol kerana baby akan keliru dengan puting breast dan botol.

Macam mana nak atasi? Kerap mencuba dan mengajar anak untuk meyusu badan. Lebih banyak latihan akan mendatangkan hasil yang lebih cepat. Biasanya kawan kawan yang baru pertama kali dapat anak akan alami masalah ni.

Lagi satu, ajar anak untuk menyusu dari kedua dua belah breast. Kalau tidak baby akan gemar satu breast lebih dari yang lain.

  1. Set Bengkak Susu Shaklee Untuk Atasi Masalah Bengkak Susu Dalam Pantang

Rahsia Kebaikan Set Bengkak Susu Shaklee Untuk Atasi Masalah Bengkak Susu Dalam Pantang terletak pada GABUNGAN 3 suppkement WAJIB yang kena ada dalam Set Bengkak Susu Shaklee. Iaitu : –

 

Vitamin C – Melancarkan Peredaran Darah dan Kelenjar Susu

Lecithin –  Mengurangkan Kelikatan Susu

Garlic Complex – Antibody Semula jadi dan anti Radang.

Kebiasanya Pengedar Shaklee lain cadangkan 1 Produk Shaklee saja kononnya itulah Set Bengkak Susu Shaklee.

Sayangnya, ramai ibu berpantang yang alami masalah Bengkak Susu Dalam Pantang gagal hilangkan masalah bengkak susu tu walaupun dah ambil 1 Produk Shaklee tu.

So ibu-ibu ni ada yang kata Shaklee tak berkesan untuk surutkan Bengkak Susu

Sebenarnya bukan begitu. Bukan Produk Shaklee tu tak berkesan tapi Pengedar Shaklee tu yang tak pandai consult. Mungkin mereka hanya copy paste poster dan orang pun beli dari mereka sebab murah. sedangkan mereka adalah ejen baru atau ejen yang tidak terlatih untuk consult hal hal susu ibu dan Bengkak Susu ni.

DIET TINGGI KANDUNGAN VITAMIN C

salah satu kepentingan Vitamin C bukan sahaja untuk mengelakkan jangkitan kuman malah membantu melancarkan perjalanan darah dan juga kelenjar susu ibu. Antara menu yang mengandungi khasiat Vitamin C yang tinggi buah oren, lemon, rasberry, broccoli, betik dan potato.

BAWANG PUTIH

hidangan banyakkan bawang putih untuk mengelakkan keradangan dan bertindak sebagai antibiotik semulajadi!

Senang jika tak tahan bau atau kunyah bawang putih telan aje garlic complex Shaklee.

LECHITIN ANTI LIKAT

pengambilan lechitin formula dari minyak kacang soya akan mengurangkan kelikatan dan kelekitan susu daripada melekat sekitar kelenjar susu dan memastikan pengaliran pengeluaran susu berjalan lancar. Asid lemak politaktepu dalam susu dan melegakan kejadian susu tersumbat.

Untuk perlindungan dari produk Shaklee

Amalkan pengambilan 3 produk utama bagi mengatasi masalah bengkak susu. Boleh diamalkan sejak mengandung lagi. Insyallah

Berdasarkan pengalaman Lenda customer yang ambil Set Hilangkan Bengkak Susu Shaklee dengan Lenda berjaya surutkan Bengkak Susu dalam masa 24 jam. yang baik dalam msa satu malam pun ada. Kita ikhtiar je, ALLAH yang menyembuhkan, InshaaALLAH Lenda guide dengan mesra macam adik-adik Lenda, so ibi-ibu yang tengah derita sakit bengkak susu tu, cepat-cepat call Lenda ya, Lenda tunggu : 019-752 7524

Di bawah ini lenda sertakan testimoni bengkak susu.

 

 

 

Lenda
Shaklee Independent Distributor | Shaklee ID : 1280945
SMS/Whatsapp/call | 019 752 7524
FB : Ummie Qisya Puan Lenda
PAGE : Pakar Kecantiakan Johor Bahru
IG : ummiegojes
You Tube : ummie Gojes

 

COD | Bandar pontian, Pekan Nenas, Gelang Patah, Skudai, Tampoi, BBU, Kulai ,Nusajaya, Iskandar Puteri sehingga ke Johor Bahru & Singapore.

Continue Reading