Punca Bengkak Susu Dan Cara Hilangkan Bengkak Susu Dengan Cepat Dan Selamat

 

Punca Bengkak Susu Dan Cara Hilangkan Bengkak Susu Dengan Cepat Dan Selamat

 

Assalamualaikum semua, bertemu dengan lenda kembali dengan topic BENGKAK SUSU, masalah ini jangan di pandang mudah bagi kaum ibu dan bakal ibu di luar sana.

menyusukan anak memang nikmat yang sangat besar untuk anak dan memory yang indan serta berharga bagi kita sebagai seorang ummie, mama, ibu, mak & mommy. Bahagia betul rasa hati dapat ikut suruhan Allah swt didalam Alquran.

macam biasa, ganjaran besar perlukan usaha yang besar. Sebab tu penyusuan anak selama 2 tahun bukan saja kuatkan anak, malah ibu dan bapa yang bekerjasama melakukannya.

Kalau kawan kawan pernah menyusukan anak, mesti pernah kena bengkak susu. Memang tak selesa,  demam, payudara kita kita akan bengkak  dan berdenyut akibat terlalu banyak susu didalamnya. Kan bagus kalau ada cara mudah dan selamat untuk mengurangkan kesakitan kerana bengkak susu.

Lenda Kongsi  Set Bengkak Susu Shaklee.

 

  1. Mengetahui Petua Untuk Memulihkan Bengkak Susu Dengan Cara Tradisional
  2. Produk Shaklee Yang Mana Dapat Membantu Melegakan Bengkak Susu

Jika kita ada ilmu penyusuan yang betul, insyaallah lebih mudah untuk elakkan bengkak susu. Lenda senaraikan perkara yang para ibu semua boleh buat untuk atasi masalah ni. .DI sini lenda share beberapa langkah mengelakkan bengkak susu.

1.Punca Dan Petua Memulihkan Bengkak Susu

  1. Jadual penyusuan yang tak teratur.

Masa anak baru lahir, baby akan kerap tidur. Jadi kita sebagai ibu perlu kejutkan anak untuk menyusu setiap 3jam. Badan kita hasilkan susu ikut prinsip supply and demand. Lagi banyak susu dikeluarkan dari badan, lebih banyak susu ibu gantian akan dihasilkan.

Badan kita ni memang unik, Allah swt dah jadikan  banyak kelebihan pada orang yang berdisiplin. Contohnya, kalau kita makan pada jadual yang tetap, otak akan tahu sendiri bila masa perlu lapar. Contoh lain, kalau kita biasa bangun pagi jam 5, insyaallah automatik setiap hari kita bangun pada masa yang sama. Betul kan?

  1. Masa mengepam susu yang tidak seragam

Selepas masa berpantang dan ibu kembali bekerja, kita kena biasakan diri untuk mengepam di pejabat. Selang 3 jam sekali perlu buat power pumping supaya breast kita hasilkan susu yang banyak kerana selalu diperah.

Jika kita tak ikut jadual, susu akan memenuhi payudara dan kita akan berasa tak selesa.  Palong tak best bila dah kena bengkak susu. Otak akan dapat isyarat yang breast kia selalu penuh, jadi susu ibu yang dikeluarkan pun berkurang. Lebih teruk, kalau liang susu tersumbat. Sakit.

Buat jadual pam susu dipejabat supaya lebih mudah untuk kita uruskan masa.

  1. Anak Masih Belum Pandai Menyusu

Baby baru lahir akan mengambil masa untuk belajar menyusu badan. Elakkan penyusuan dengan botol kerana baby akan keliru dengan puting breast dan botol.

Macam mana nak atasi? Kerap mencuba dan mengajar anak untuk meyusu badan. Lebih banyak latihan akan mendatangkan hasil yang lebih cepat. Biasanya kawan kawan yang baru pertama kali dapat anak akan alami masalah ni.

Lagi satu, ajar anak untuk menyusu dari kedua dua belah breast. Kalau tidak baby akan gemar satu breast lebih dari yang lain.

  1. Set Bengkak Susu Shaklee Untuk Atasi Masalah Bengkak Susu Dalam Pantang

Rahsia Kebaikan Set Bengkak Susu Shaklee Untuk Atasi Masalah Bengkak Susu Dalam Pantang terletak pada GABUNGAN 3 suppkement WAJIB yang kena ada dalam Set Bengkak Susu Shaklee. Iaitu : –

 

Vitamin C – Melancarkan Peredaran Darah dan Kelenjar Susu

Lecithin –  Mengurangkan Kelikatan Susu

Garlic Complex – Antibody Semula jadi dan anti Radang.

Kebiasanya Pengedar Shaklee lain cadangkan 1 Produk Shaklee saja kononnya itulah Set Bengkak Susu Shaklee.

Sayangnya, ramai ibu berpantang yang alami masalah Bengkak Susu Dalam Pantang gagal hilangkan masalah bengkak susu tu walaupun dah ambil 1 Produk Shaklee tu.

So ibu-ibu ni ada yang kata Shaklee tak berkesan untuk surutkan Bengkak Susu

Sebenarnya bukan begitu. Bukan Produk Shaklee tu tak berkesan tapi Pengedar Shaklee tu yang tak pandai consult. Mungkin mereka hanya copy paste poster dan orang pun beli dari mereka sebab murah. sedangkan mereka adalah ejen baru atau ejen yang tidak terlatih untuk consult hal hal susu ibu dan Bengkak Susu ni.

DIET TINGGI KANDUNGAN VITAMIN C

salah satu kepentingan Vitamin C bukan sahaja untuk mengelakkan jangkitan kuman malah membantu melancarkan perjalanan darah dan juga kelenjar susu ibu. Antara menu yang mengandungi khasiat Vitamin C yang tinggi buah oren, lemon, rasberry, broccoli, betik dan potato.

BAWANG PUTIH

hidangan banyakkan bawang putih untuk mengelakkan keradangan dan bertindak sebagai antibiotik semulajadi!

Senang jika tak tahan bau atau kunyah bawang putih telan aje garlic complex Shaklee.

LECHITIN ANTI LIKAT

pengambilan lechitin formula dari minyak kacang soya akan mengurangkan kelikatan dan kelekitan susu daripada melekat sekitar kelenjar susu dan memastikan pengaliran pengeluaran susu berjalan lancar. Asid lemak politaktepu dalam susu dan melegakan kejadian susu tersumbat.

Untuk perlindungan dari produk Shaklee

Amalkan pengambilan 3 produk utama bagi mengatasi masalah bengkak susu. Boleh diamalkan sejak mengandung lagi. Insyallah

Berdasarkan pengalaman Lenda customer yang ambil Set Hilangkan Bengkak Susu Shaklee dengan Lenda berjaya surutkan Bengkak Susu dalam masa 24 jam. yang baik dalam msa satu malam pun ada. Kita ikhtiar je, ALLAH yang menyembuhkan, InshaaALLAH Lenda guide dengan mesra macam adik-adik Lenda, so ibi-ibu yang tengah derita sakit bengkak susu tu, cepat-cepat call Lenda ya, Lenda tunggu : 019-752 7524

Di bawah ini lenda sertakan testimoni bengkak susu.

 

 

 

Lenda
Shaklee Independent Distributor | Shaklee ID : 1280945
SMS/Whatsapp/call | 019 752 7524
FB : Ummie Qisya Puan Lenda
PAGE : Pakar Kecantiakan Johor Bahru
IG : ummiegojes
You Tube : ummie Gojes

 

COD | Bandar pontian, Pekan Nenas, Gelang Patah, Skudai, Tampoi, BBU, Kulai ,Nusajaya, Iskandar Puteri sehingga ke Johor Bahru & Singapore.

Continue Reading

10 Tanda-Tanda Awal Anda Terkena Penyakit Jantung Dan Cara Menjaga Jantung Supaya Sihat Dan Kuat.

10 Tanda-Tanda Awal Anda Terkena Penyakit Jantung Dan Cara Menjaga Jantung Supaya Sihat Dan Kuat.

Sakit jantung adalah Silent Killer atau Pembunuh Senyap atau dengan lebih tepat di kenali sebagai serangan jatung yang di takuti oleh setiap orang tidak kira usia untuk menyerang. Jantung berfungsi sebagai mengepam darah yang mengandungi oksigen untun di salurkan ke seluruh badan kita. Masalah jantung kebiasaannya adalah kegagalan berfungsi. Dan di bahagi kepada 2 bahagian aitu Penyakit Jantung dan Serangan Jantung.
Apa Itu Penyakit Jantung
Penyakit jantung merupakan suatu kondisi yang mana jantung sama sekali tak berfungsi. Hal ini terjadi disebabkan oleh, otot jantung yang lemah dah tidak sihat.
Setengah  perkara ini berlaku kelainan  sejak lahir. Pesakit akan merasakan sakit dada apabila memaksa untuk melakukan aktiviti harian kerana otot jantung lemah. Sehinggakan tubuh menjadi nampak  kebiru biruan. Pesakit jantung ini kerap sekali alami pitam ataupun tak sedarkan diri.
Penyakit jantung berlaku adalah disebabkan oleh  adanya celah antara serambi kanan dan serambi kiri. Ini terjadi kerana tidak sempurnanya pembentukan lapisan yang memisahkan antara kedua serambi saat penderita masih di dalam kandungan. Hal ini menyebabkan darah bersih dan darah kotor bercampur. Penyakit ini juga membuat pesakitnya lemah dan tak boleh beraktifitas terlalu banyak kerana akan membuat pesakit keletihan dan juga sesak nafas.
Apakah Itu Serangan Jantung?
Serangan jantung adalah suatu keadaan yang menyebabkan jantung sama sekali tidak berfungsi. Penyebab gagal jantung bervariasi namun penyebab utamanya biasa adalah kerana terlambatnya suplai darah ke otot -otot jantung. Kerana pembuluh-pembuluh darah yang biasanya mengalirkan darah ke otot-otot jantung tersebut tersumbat atau mengeras. Baik itu kerana lemak ataupun kolesterol. Ataupun kerana zat-zat kimia seperti pengambilan ubat ubatan yang mengandungi bahan kimia secara berlebihan.
Sekarang terlalu banyak kita jumpa kes dimana seseorang sedang beraktifitas seperti biasa menghadapi gagal jantung secara mendadak. Seperti yang menyerang atlet-atlet bola sepak ternama didunia yang tengah beraksi. Hal ini terjadi disebabkan oleh pemaksaan aktifitas jantung yang melebibi batas daripada suplai darah ke jantung. Kerana telah terjadi penyempitan arteri.
Masalah jantung sebahagian besar disebabkan oleh beberapa faktor, iaitu :
* Kolestrol  terlalu tinggi
* Tekanan darah tinggi
* Perokok
* Kencing Manis / Diabetes
* Gemuk(Obesiti)
* Sejarah keluarga/keturunan
* Kehidupan yang tidak sihat
* Kegagalan menangani stress / Tekanan
* Penglibatan berlebihan dgn arak
* Terlalu kurang fiber dalam diet
*Penggunaan dadah tertentu dan tidak terkawal
* Pemakanan yang mengandungi tinggi lemak atau kolestrol
* Pemakanan yang mengandungi tinggi kalori
* kekurangan vitamin dan zat galian
* Pengambilan garam yang berlebihan
 Tanda-Tanda Awal Anda Terkena Penyakit Jantung
* Berasa panas seolah-olah terbakar dan sakit yang amat sangat disebelah kiri dada
* Pening dan berpinar-pinar walaupun degupan jantung pada keadaan normal
* Perasaan cemas yang terlampau dan juga kerisauan yang amat sangat
* Batuk yang berterusan bukan macam batuk biasa-biasa
* Kehilangan nafsu makan secara tiba-tiba
* Merasa letih walaupun tidak melakukan aktifiti yang berat
* Mual atau muntah tanpa ada sebab kesihatan
* Kebas tangan dan terasa sakit dibahagian perut, leher, siku,lengan dan bahu bahagian kiri badan
* Berpeluh walaupun tak melakukan sebarang aktiviti
* Kesukaran bernafas yang tiada kaitan dengan asthma.
Pencegahan Dan Rawatan
Pencegahan dan rawatan penyakit dan serangan jantung, selain mengamalkan gaya hidup yang lebih sihat anda juga disarankan agar tidak menghisap rokok mahupun meminum minuman keras. Sayur-sayuran dan juga buah buahan adalah makanan yang berserat dan baik untuk kesihatan. Kurangkan pengambilan  makanan yang berlemak dan berkolesterol tinggi. Lakukan senaman sekurang kurangnya 15 minit setiap hari secara teratur. Senaman ringan dengan teratur lebih baik. Selain itu juga anda boleh me
Bagaimana vivix dapat membantu?
Vivix merupakan supplement yang mengandungi kombinasi resveratrol dan phytonutrien yang sangat tinggi. Resveratrol dan phytonutrien adalah daripada anggur muscadine. Iaitu sejenis anggur yang jarang ditemui dan terbaik kerana ia tumbuh secara semulajadi, ia baik merupakan antioksidan yang tinggi yang baik untuk kesihatan tubuh badan kita.  Vivix kaya sangat dengan polyphenol. Polyphenol adalah satu komposisi  sangat penting dalam diet manusia dan haiwan. Polyphenol juga bantuan menentang pembentukan penyakit kronik.
Vivix memberi perlindungan pada masalah jantung kita. Anti penuaan dan melindungi salur darah daripada kerosakan radikal bebas. Vivix juga memgurangkan risiko penyakit jantung. Tugas Resveratrol adalah membantu  untuk mengurangkan keradangan  dan mencegah oksidasi daripada kolesterol jahat. Mengelakkan daripada platelet darah melekat dan membentuk kumpalan darah beku yang menyebabkan serangan jantung. Antioksidan dalam Japanese knotweed mampu mencegah penyakit yang berkaitan dengan jantung. Resveratrol yang terkandung dalam Japanese knotweed menggalakkan fenomena yang dikenal sebagai “French Paradox “.
Kenapa French Paradox  kes penyakit jantung yang sangat rendah di Perancis sedangkan populasi makanan diet mereka disana mengambil diet yang sangat tinggi lemak dan mempunyai peratus perokok yang tinggi. Ini adalah kerana orang Perancis mendapat sumber resveratrol yang tinggi melalui pengambilan wine merah yang banyak. Wine merah dan Japanese knotweed mengandungi resveratrol yang tinggi yang boleh memberi perlindungan kepada sistem kardiovascular.
Testimoni Vivix
Lenda
Shaklee Independent Distributor | Shaklee ID : 1280945
SMS/Whatsapp/call | 019 752 7524
FB : Ummie Qisya Ziyad
PAGE : Pakar Kecantiakn Johor Bahru
IG : Ummiegojes
COD | Bandar pontian, Pekan Nenas, Gelang Patah, Skudai, Nusajaya, kulai,  Bandar baru uda, Tampoi, Iskandar Puteri sehingga ke Johor Bahru & Singapore
Continue Reading

Pengedar Shaklee Muar, Johor Bahru 0194656796 Puan Mia

Pengedar Shaklee Muar, Johor Bahru 0194656796 Puan Mia

Anda ingin membeli supplement Shaklee dan tercari-cari pengedar Shaklee di kawasan anda atau kawasan berhampiran? Ingin membeli produk Shaklee terus ditempat anda? Jangan risau, Anda telah berjumpa dengan Pengedar Shaklee yang berkualiti dengan Konsultasi premium secara percuma apabila anda menjadi pelanggan beliau. Terkenal dengan Stokis Shaklee di kawasan Muar dan kawasan sekitar dengan nya.

Shaklee muar
pengedar Shaklee muar

Apa yang Anda tunggu lagi! Anda boleh terus menghubungi Puan Mia di talian +60194656796 , atau menghubungi beliau di aplikasi whatsapp. Puan Mia juga menyediakan perkhidmatan Cash On Delivery (COD) bagi kawasan sekitar Muar dan kawasan yang berdekatan dengan nya.

Mari Kenali Puan Mia.

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Nama saya Siti Aishah Bt Zaini, lebih mesra dengan panggilan Mia. merupakan pengedar berdaftar yang sah bagi produk Shaklee. Isteri kepda Mohd Aidil Bin Esa. mia adalah pekerja sales girl di sebuah kedai di bandar muar, Johor

Berminat,jatuh cinta dan perasaan ingin mencuba produk Shaklee ini disebabkan kerana mia mengalami masalah dalaman (keputihan).. Dah pelbagai cara makan itu makan ini tidak jugakk pulih.. Tp bila mia google produk shaklee ini terus rasa ingin mencuba.. Alhamdulillah Mia cuba makan Alfalfa Complex dan Garlic.. Syukur Alhamdulillah baru beberapa minggu mengamalkan dan makan dengan consistent nampak perubahan dan hasil semakin pulih.. Alhamdulillah dengan berkat ,doa sabar, tawakal, redha Allah permudahkan semua nya Amin…
Semua ni dengan izin Allah..

Dengan Ekonomi sekarang yang semakin merundum..nilai wang kite terlalu kecil..sehingga kan cukup-cukup makan untuk makan pakai dan sedikit kelengkapan rumah dengan itu lenda dengan rase rendah diri nya…ingin berkongsi sama2 anda di luar sana peluang yang ada depan mata…

Keseronokan menjadi ahli bukan sahaja bila Mia dapat membeli produk Shaklee dangan harga ahli yang jauh lebih murah tetapi Mia dapat berkongsi cerita tentang kebaikannya kepada semua dan dalam masa yang sama Mia dapat menjana pendapatan dengannya. Mungkin ramai yang beranggapan perniagaan Mia jalankan ini adalah merupakan FENOMENA semata-mata dan akan lenyap tak lama lagi. Tapi tahukah semua Shaklee telah mula beroperasi pada tahun 1956 dan masih kekal sebagai supplement pilihan no.1 di Amerika Syarikat dan kini di Malaysia.

BAGAIMANA MENJADI AHLI SHAKLEE
Ada 2 pilihan untuk menjadi ahli:-

1) Yuran Pendaftaran hanya RM65 + RM10 Postage (SEUMUR HIDUP). Yuran ini adalah untuk menampung kos BUSINESS KIT yang mengandungi catalog, product guide dan business manual.

ATAU

2) Buat pembelian dalam 1 RESIT sebanyak 200 point UV (Unit Value), iaitu bersamaan dengan RM650 anda akan mendapat KEAHLIAN PERCUMA (bernilai RM65) dan juga CASH BONUS (bernilai RM30+). Penjimatan hampir RM100.

Anda boleh hubungi Cikta untuk mendaftar sebagai SPONSOR/UPLINE.
KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE
1) Boleh membeli produk Shaklee pada harga ahli. (25% less than retail price)
2) Dapat BONUS hasil pembelian/jualan setiap bulan 5%-21%. Makan sendiri pun boleh dapat bonus.
3) BERPELUANG membuat business Shaklee, (online dah offline) dengan bantuan sponser/upline Anda.
4) ACCESS kepada SPECIAL GROUP facebook untuk maklumat terperinci mengenai produk2 Shaklee. Dalam group ini, anda akan didedahkan dengan rahsia rahsia bagaimana menjalankan business secara online. Di sini juga, anda akan membaca testimoni Rahsia Kejayaan ramai orang yang sudah berjaya dalam perniagaan online ini.
Di situ, anda boleh dapatkan bantuan khidmat nasihat. Apa yang perlu dilakukan untuk memulakan perniagaan online. Di situ juga, ada perkongsian kisah jatuh bangun orang lain dalam perniagaan online ini.
Jika hendak berjaya, kita mesti dikelilingi oleh mereka yang sudah berjaya. Dan bila anda berada dalam group itu, bermulalah hidup anda di sekelilingi oleh mereka yang telah pun berjaya.
Anda tanya satu soalan, 10-20 orang yang akan menjawab untuk membantu anda. Semua orang nak tarik anda ke atas. Tak ade orang yang nak tolak anda ke bawah.

Mudah sahaja kan, hanya klik

www.wasap.my/60194566796

terus ke Aplikasi whatsapp terus bertanya kepada Puan Mia.

Beliau sedia membantu. In shaa Allah!

Continue Reading